ایران کد

ایران کد چیست ؟ 

به استناد اصل یکصد و سی و هشتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و ماده ۹٧ قانون تجارت الکترونیکی مصوب ۱۳۸۲ ، وزارت بازرگانی موظف شده است نسبت به ایجاد نظام ملی طبقه بندی کالا و خدمات شناسه کالا و خدمات ( شامل تامین و توسعه بستر اطلاعاتی زنجیره تامین ملی کالا ، استانداردها ، روش ها ، ابزار و دستورالعمل های طبقه بندی و کدگذاری کالا جهت دستیابی به زبان مشترک ملی کالا و اطلاعات پایگاه مرکزی داده ها و نیز تامین ساز و کار لازم برای طبقه بندی و کد گذاری خدمات برای رسیدن به درگاه – پرتال – اطلاع رسانی ملی کالا و خدمات ) اقدام نماید .
طرح پیشنهادی کد ملی که توسط مرکز ملی شماره گذاری کالا و خدمات ایران به هیات وزیران ارائه گردیده بود در نامه شماره ۱۱۶۲۲۵ / ت / ۳۵۸۱۸ ه مورخ ۱۲ / ۹ / ۱۳۸۵ به تصویب رسیده و اجرای آن به مرکز ملی شماره گذاری کالا  و خدمات ایران ابلاغ شده است .
تعریف کدملی
سیستم ملی طبقه بندی و کدگذاری کالا سیستمی است که اطلاعات پایه زنجیره تامین در حوزه کالا را تحت کنترل در آورده و به عناصر سیستم تزریق می نماید .
این سیستم با استفاده از ابزار خبره طبقه بندی و کدگذاری کالا ، زبان مشترک و مفاهیم مشترکی را در سطح ملی ایجاد نموده و کلیه اطلاعات اعتباری قلم کالا را از قبیل مراجع عرضه کننده ، مشخصات فنی و استانداردهای ملی و بین المللی و … در خود ثبت و ذخیره می نماید
هدف از راه اندازی کد ملی
این طرح با هدف کمک به شکل گیری بازار شفاف ، روان و کارآمد ، ایجاد  امکان عرضه مستقیم کالا ، تحقق تامین حداکثر نیازها از منابع داخلی ، ایجاد شفافیت اقتصادی ، سلامت اقتصادی و حل معضل قاچاق کالا در کشور اجرا می شود .

مزایای دریافت ایران کد

۱- داشتن ایران کد (بارکد) راه خوبی برای جلوگیری از قاچاق کالا است

۲- شناسنامه دار کردن کالاهای اصل و با کیفیت داخلی و حمایت از تولید داخلی

۳- زبان مشترک برای خواندن اصالت و شناسنامه کالاها

۴- زمینه سازی جهت ایجاد حافظه اجتماعی و بستر اطلاعاتی به منظور انسجام عناصر مدیریت زنجیره تامین کالا و خدمات

۵- زمینه ساز حضور در عرصه دیجیتال مارکتینگ

۶- قابلیت ارتباط با سیستم های کدینگ بین المللی

۷- معرفی و شناسایی منابع ساخت و توزیع کالا

۸- زمینه ساز توزیع گسترده برای تولید کنندگان و توزیع کنندگان

۹- زمینه ساز معرفی و تبلیغ گسترده منطقه ای و جهانی محصولات

۱۰- کاهش هزینه های توزیع، فروش و عملیات
اهداف
⦁ ایجاد زبان مشترک و ساده کردن، سرعت دادن و ایجاد اطمینان در تبادل اطلاعات و دسترسی به آن
⦁ فراهم آوردن آمار و اطلاعاتی که پیش¬نیاز فعالیت‏های تصمیم‏گیری، برنامه‏ریزی و سیاست‏گذاری است.
⦁ ایجاد سیستم های اطلاع‏رسانی هماهنگ در سطح ملّی مانند شبکه اطلاع‏رسانی بازرگانی کشور
⦁ جلوگیری از دوباره¬کاری در طراحی سیستم¬های طبقه‏بندی و اطلاعاتی از مرحله صفر، برای سازمان‏ها و مؤسساتی که در آینده تشکیل می‏شوند.
⦁ انتقال سریع و دقیق اطلاعات مربوط به مراکز تهیه، تولید، فروش و بازار کالاها
⦁ جلوگیری از اتلاف منابع مالی و انسانی که در اثر اشتغال در کارهای یکسان و موازی به‏وجود می‏آید.
وظیفه مرکز ملی شماره گذاری کالا و خدمات ایران
⦁ سیاست گذاری ، پشتیبانی ،  علمی و عملی  از اجرای مصوبه کد ملی در زمان تعیین شده
⦁ نظارت بر چگونگی اجرای قرارداد تولید کد ملی

مراحل دریافت ایران کد چیست؟؟

شما می توانید ایران کد را به نام مدیر عامل یا خود شرکت دریافت نمایید ولی با تجربه کارشناسان مشهور توصیه نمی شود که به نام مدیر عامل دریافت کنید، به این دلیل که ممکن است مدیر عامل شرکت تغییر کند و یا فعالیتش در آن شرکت تمام شود.
همچنین مدیر عامل شرکت می‌تواند ایران کد را به شرکت دیگری واگذار کند و سوء استفاده ای صورت گیرد. پس بهتر است به نام شرکت دریافت شود و حقوقی باشد.
بعد از این که برای شرکت خود ایران کد دریافت کردید باید برای تمام محصولات پرفروش خود ایران کد تهیه کنید تا جزء شرکت های تولید کننده محصولات متنوع قرار بگیرید و یا اینکه فقط برای محصولاتی که برند یا بسیار پرفروش هستند ایران کد تهیه کنید تا چنین محصولاتی صرفاً تحت تملک شرکت شما باشند.
بعضی از شرکت ها ممکن است نمایندگی شرکت خارجی را در ایران داشته باشند و محصولات آن شرکت را در بازار ایران معرفی و تبلیغ کرده و به فروش برسانند، این شرکت هم می تواند در زمینه محصولات خود ایران کد تهیه کند، مشروط به این که آن شرکت خارجی، طی یک قرارداد رسمی اجازه فروش و بازاریابی را به نماینده خود در ایران داده باشد.
⦁  بارکدها مجموعه ای از میله‌ها یا خطوط سیاه رنگی هستند که بر روی زمینه ای سفید چاپ می‌شود و به وسیله آن از کالای خریداری شده شناسایی شده و قیمت و سایر مشخصات تولید کننده آن مشخص می شود. بارکد در دونوع بارکد ملی (ایران کد) و بارکدهای جهانی GS1 توسط سازمان GS1 ایران تولید می‌شوند. جهت فروش محصولات از برچسب‌های بارکد استفاده می‌کنیم.

مدارک دریافت ایران کد چیست؟

مدارک لازم برای ثبت ‌نام در نظام ملی ایران‌ کد (irancode.ir) برای دریافت بارکد داخلی و بین المللی (gs1.org) شامل دو نوع اشخاص حقوقی و اشخاص حقیقی است که در ادامه هر دو نوع آن را بررسی نموده ایم.
نوع اول: اشخاص حقوقی
۱- آگهی ثبت شرکت
۲- روزنامه رسمی و آخرین تغییرات (دارای اعتبار)
۳- پروانه بهره‌ برداری (برای شرکت های تولیدی) در صورتیکه درحال طی مراحل اداری هستید ارائه جواز تاسیس کافی است.
در غیر اینصورت باید فرم تعهد نامه را مبنی بر تحویل جواز تاسیس یا پروانه بهره برداری در کوتاهترین زمان ممکن را امضاء و ایمیل کنید.
۴- جواز ساخت (شرکت‌های تولید مواد غذایی، دارویی و بهداشتی آرایشی)
۵- کارت بازرگانی (برای وارد کنندگان و صادر کنندگان)
۶- کارت ملی مدیر عامل
۷- فیش واریزی هزینه‌ های ثبت نام به حساب مرکز ملی شماره گذاری کالا و خدمات ایران (با توجه به صدور پیش فاکتور الکترونیکی، باید پس از تکمیل اطلاعات و اتمام ثبت نام بصورت فکس و یا ایمیل برای متقاضی ارسال گردد)
نوع دوم: اشخاص حقیقی
۱- پروانه کسب (برای اعضای صنوف)
۲- پروانه بهره‌ برداری (برای تولیدکنندگان عضو وزارت صنایع) در صورتیکه درحال طی مراحل اداری هستید ارائه جواز تأسیس کافی است.
در غیر اینصورت باید فرم تعهدنامه مبنی بر تحویل جواز تأسیس یا پروانه بهره برداری در کوتاهترین زمان ممکن را امضاء و ایمیل کنید.
۳- کارت ملی صاحب جواز کسب یا پروانه بهره‌ برداری
۵- پروانه ساخت (تولیدکنندگان مواد غذایی، دارویی و بهداشتی آرایشی)
تذکر: توزیع‌ کنندگان اقلام فوق (دارای برند) ملزم به ارائه پروانه ساخت تولید کننده کالا به همراه موافقت ایشان مبنی بر درج شماره پروانه ساخت بر روی بسته‌ بندی محصولات مذکور می باشند.
۶- فیش واریزی هزینه‌ های ثبت نام به حساب مرکز ملی شماره گذاری کالا و خدمات ایران (با توجه به صدور پیش فاکتور الکترونیکی، باید پس از تکمیل اطلاعات و اتمام ثبت نام بصورت فکس و یا ایمیل برای متقاضی ارسال گردد)
۷- کارت بازرگانی (برای وارد کنندگان و صادر کنندگان)
تذکر: واردکنندگان به دو دسته تقسیم می شوند:
الف) یک دسته کالای وارده را با برند مشخص به بازار عرضه می‌ نمایند و ضرورت دارد کالای وارداتی این دسته از طریق پرتال مرکز اطلاع‌ رسانی شود و در این ارتباط لازم است مجوز اتحادیه‌ های توزیعی مرتبط (جواز کسب توزیعی) از ایشان دریافت شود.
ب) دسته دوم وارد کنندگانی هستند که توزیع‌ کننده کالای وارداتی نبوده و صرفاً به عنوان واسطه این کالاها را در اختیار توزیع‌ کنندگان قرار می دهند، برای این دسته از وارد کنندگان نباید اطلاع‌ رسانی روی پرتال مرکز صورت گیرد.
دریافت ایران کد تخصص ماست
اگر تصمیم به دریافت ایران کد دارید، توصیه می نماییم ضمن تماس با کارشناسان مجرب موسسه حقوقی و ثبتی عدل جویان سایا در ارتباط با مسائل مختلف و اطلاعات مورد نیاز آن مشاوره رایگان داشته باشید: ۰۹۱۳۹۰۷۱۶۶۴ || ۰۹۱۳۸۰۶۸۰۹۶